Královský závod ČEZ RunTour si užily tři tisícovky běžců

Ani sychravé podzimní počasí nepřipravilo o úsměv tři tisícovky běžců při pražském závodu ČEZ RunTour. Rychlá trať v malebném parku Ladronka přilákala v sobotu 5. října na start rodiny s dětmi, začátečníky, ale také české reprezentanty nebo tenistku Barboru Strýcovou. Další závod oblíbeného seriálu se uskuteční už 19. října na dostihovém závodišti v Pardubicích.

Královský závod ČEZ RunTour si užily tři tisícovky běžců

ČEZ RunTour Praha je nejen královským závodem tohoto seriálu, ale také jednou z největších událostí podzimní běžecké sezony! Potvrzuje to celkový počet účastníků, který opět přesáhl tři tisíce běžců, i zájem elitních atletů a dalších sportovních osobností.

„Máme radost z toho, že se běžci nenechali chladným počasím odradit a užili si krásnou, rychlou trať a bohatý doprovodný program v rozsáhlém zázemí,“ řekl ředitel závodu Marek Pirzkall z pořádající agentury VML.

Po doběhu se účastníci mohli zahřát na masáži zdarma nebo třeba skvělým jídlem z Lidl menu. Zábavu našli v ČEZ Energy zóně, na stánku Puma nebo v dětském koutku s atrakcemi.

Královský závod ČEZ RunTour si užily tři tisícovky běžců

Na Ladronce se navzdory deštivému a chladnému počasí postavila na start například tenistka a olympijská medailistka Barbora Strýcová. „Dneska se mi obrovsky nechtělo. Počasí, nálada, únava… Ale když jsem se začala rozhýbávat, všechno se najednou změnilo. Nakonec se mi běželo fakt dobře,“ usmívala se v cíli semifinalistka Wimbledonu, která tak potvrdila heslo, že s ČEZ RunTour #JERADOSTBĚŽET.

Závodní program otevřely dětské Lupilu běhy na 500 a 1000 metrů. S průběhem času se pak závodní distance prodlužovaly – Rodinný běh RUN 3 KM vyhráli Lukáš Bennour (9:20) a supertalentovaná Martina Chudová (10:59). Pro jedenáctiletou atletku z Prahy to bylo už páté letošní vítězství na této trati, kde úspěšně konkuruje dospělým běžkyním. Oblíbený PUMA RUN 5 KM ovládli reprezentant Jiří Homoláč (15:34) a známá ultramaratonkyně Kateřina Kašparová (17:47). Při závodu ČEZ RUN 10 KM byli nejrychlejší René Sasyn (31:02) a Hana Homolková (35:52).

Na nejdelší trati se konaly také ČEZ štafetové závody. Mezi školními týmy zvítězila sestava Gymnázia Jana Nerudy, která tak získala titul Záškoláci regionu a odměnu 30 tisíc korun pro svou školu od společnosti Lidl, partnera projektu.

Společnost Lidl připravila pro závodníky také další výzvu – měřený stometrový úsek na trati s názvem Lidl vyšťav se challenge! Protože společnost Lidl letos působí 21. rok v Česku, byl 21. nejrychlejší čas z této prémie v rámci každého závodu zařazen do slosování a vítěz odměněn kuchyňským robotem, další dva běžci pak získali hodnotné poukázky na nákup v Lidlu.

Běžet, kam nevidím

Na trati ovšem byly k vidění také jiné týmy – mladí fotbalisté Slavie Praha si ve spolupráci s Nadací Leontinka, která podporuje nevidomé, na vlastní nohy vyzkoušeli, o kolik těžší je běhání po ztrátě zraku. V týmu se rozlosovali do dvojic, ve kterých byl vždy jeden vodič a jeden „nevidomý“.

S Nadací Leontinka byly spojené také další dobročinné aktivity. Padesát korun z každého startovného totiž putovalo na konto této nadace, která už 19 let podporuje nevidomé.

Ve spolupráci s Leontinkou připravili pořadatelé také další dobročinnou aktivitu: do aplikace EPP – Pomáhej pohybem byl zařazen projekt na podporu čtyřletého Vítka, který má zrakovou i sluchovou vadu, těžkou mentální retardaci a potíže se samostatným pohybem. Za každý bod, který běžci v této mobilní aplikaci získali za své aktivity a přidělili ho tomuto projektu, pošle Nadace ČEZ Vítkovi finanční prostředky na intenzivní neurorehabilitační pobyt.

Královský závod ČEZ RunTour si užily tři tisícovky běžců

ČEZ RunTour má před sebou ještě dva závody: 19. října se poběží na dostihovém závodišti v Pardubicích a 2. listopadu se celý seriál uzavře u Brněnské přehrady. Chcete běžet také?

Více informací o těchto závodech i přihlášky najdete na www.run-tour.cz.

Zdroj foto: ČEZ RunTour

You may also like...